Dünya üzerindeki 690 milyon insan aç!

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, kuruluşunda ülkemizin öncü rol oynadığı Gelişen Sekiz Ülke Teşkilatı’nın(D-8), video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen 6. Tarım Bakanları Toplantısına katıldı.

Dünya üzerindeki 690 milyon insan aç!

“Sürdürülebilir Tarımsal Sanayii Gelişimi ve Küresel Değer Zincirlerinde Küçük Ölçekli Çiftçilerin Entegrasyonu” temasıyla, Pakistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İran, Nijerya ve Pakistan Tarım Bakanları ile Malezya, Mısır, Bangladeş ve Endonezya’dan üst düzey temsilciler de katılım sağladı.

Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimini, D-8 ülkeleri ile paylaştı.

“Dünya Üzerindeki 690 Milyon İnsan Aç!”

”1 milyardan fazla nüfusu ile D-8 organizasyonu büyük bir güce sahiptir’ diyen Bakan Pakdemirli, öncelikle gıda güvensizliği ve yetersiz beslenmenin dünyadaki milyonlarca insanı tehdit ettiğine dikkati çekti. Pakdemirli şöyle konuştu; “Hepimizin bildiği gibi, gıda güvensizliği ve yetersiz beslenme dünyadaki milyonlarca insanı tehdit ediyor. Bugün yaklaşık 690 milyon insan aç.

Bu rakam her yıl artıyor ve tahminler her beş yılda yaklaşık 60 milyon kadar daha artacağını gösteriyor. Küresel tarım bugün birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. Artan dünya nüfusunu beslemek için daha fazla gıda üretmek zorundayız.

Bunun yanı sıra, sınırlı arazi ve su kaynaklarının alternatif kullanımı için artan bir rekabet mevcut ve iklim değişikliğine uyum sağlamak, tarım sektörünün yüzleşmesi gereken bir başka zorluk. İklim değişikliği daha yüksek sıcaklık ortalamalarına, yağış desenlerinde dalgalanmalara ve sürdürülebilir gıda güvenliğini tehdit eden şiddetli olaylara neden olur.”

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER