Doğa ve Dünya Hakkında Bilmediğimiz Gerçekler

Doğa ve Dünya Hakkında Bilmediğimiz 10 Çarpıcı Gerçek

Doğa ve Dünya Hakkında Bilmediğimiz Gerçekler

Doğa ve Dünya Hakkında Bilmediğimiz 10 Çarpıcı Gerçek

Bize okulda anlatılan başlangıç  çevre bilgilerini biliyoruz. İlgilenenlerimiz, konu üzerine araştırmalar yaparak bilinçleniyor, doğal kaynaklarımızı koruyabilmek için bilinçli tüketiyor, çöpünü çöpe atıyor ve doğada yok olmayacak sağlıksız ürünleri reddediyor. İklim değişikliği, küresel ısınma ve çevre kirliliği göz ardı edilemez gerekler. insan yok eden ve harekete geçmesini sağlayan bu gerekler üzerine araştırmalar  yaptık, dünyamızın nimetleri üzerine ve bu nimetleri nasıl koruyabileceğimize dair birkaç bilgi paylaşmak istedik.

Bilgilerden birkaçı şöyle;

1.Dünya üzerindeki su sürekli olarak bir döngü içerisindedir. Bugün içtiğimiz su ilk insanın içtiği suyla aynı olabilir. Çevre kirliliği bunun önüne geçmezse, torunlarımız da bizim içtiğimiz suyu içebilir.

2. Dünya üzerinde plastik şişelerde satılan tüm suların %40’ı çeşme suyudur.

3. Her gün 27 bin adet ağaç yalnızca tuvalet kağıdı üretimi için kesilmektedir. Bilinçli tüketim, geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağlayabilir.

4.Kağıt üst üste 6 kez geri dönüştürülebilir, sonrasında lifleri güçsüzleştiğinden parçalanmaya başlar. öncelikle kağıtları ihtiyacımız olmadıkça tüketmemeli, kağıtların tekrar kullanılmasını ve değerlenmesini sağlamalıyız.

5. Çin nüfusunun yalnızca %1’inin sağlıklı bir hava soluduğu tahmin ediliyor, hava kirliliği hiç olmadığı kadar ilerlemiş durumda.

6. Dünya üzerindeki suyun yalnızca %1’i içilebilir durumda ve bu oran çevre kirliliği yüzünden her yıl azalıyor.

7. Her dört memeli hayvandan birinin nesli tehlikede.

8. Her yıl 20 milyon hektar yağmur ormanı yok oluyor.

9. Çevre kirliliği en çok can alan felaketlerden biridir. 100 milyondan fazla insanın hayatını etkilemektedir.

10. Atık yönetimi sistemleri ve çöpün çevreye atılması yüzünden okyanuslarda bir çöp adası oluşmuş durumda. Bu ada Hindistan, Meksika ve tüm Avrupa’nın toplamına eşit boyutta. Okyanustan toplanan çöplerin başında sigara izmaritleri ve plastik atıklar geliyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER