Corona virüsü vakalarının görülme oranında düşüş var!

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'de ortaya çıkan ve 2 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Corona virüsüyle ilgili yeni açıklama yaptı.

Corona virüsü vakalarının görülme oranında düşüş var!

DSÖ’den yapılan açıklamada, Corona virüsü vakalarının görülme oranında düşüşün yaşandığı ve bu durumun cesaret verici olduğu belirtildi. Ancak açıklamanın devamında, gelecekte bu düşüşün devam edip etmeyeceğini bilmek için henüz erken olduğu vurgulandı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Corona virüsüyle ilgili Cenevre’de yaptığı bilgilendirme toplantısında, “Bu eğilim bizi cesaretlendiriyor ancak henüz rahat davranılacak bir zaman değil” ifadesini kullandı.

Corona virüsünün sıçradığı diğer ülkelerdeki vaka sayısının Çin’e kıyasla çok düşük olduğunu belirten Tedros, bu durumun uzun süre aynı kalmayabileceğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Sağlık Durum Bilgisi ve Risk Değerlendirmesi Departmanı Direktörü Oliver Morgan ise, Güney Kore tarafından bildirilen Corona virüsü vakalarının ‘birkaç farklı kümeden’ meydana geldiğini açıkladı. Sayının oldukça yüksek olduğunu belirten Morgan, durumun küresel dağılımda belirli bir değişiklik yaratmadığını ifade etti. Güney Kore’de Corona virüsü nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmişti, vaka sayısının ise 104’e çıktığı belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 12:47

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER