Çin suçu Hindistan’a attı: Corona ilk onlarda ortaya çıktı

Corona virüsünün ülkelerinde çıktığını reddeden Çinli araştırmacılar topu bu kez de Hindistan'a attı. Çinli uzmanların iddiasına göre virüs, aşırı sıcaklar ve kuraklıkla mücadele eden Hindistan'da aynı su kaynaklarını kullanan hayvanlardan insanlara 2019'un yaz aylarında geçti.

Çin suçu Hindistan’a attı: Corona ilk onlarda ortaya çıktı

İngiltere’nin prestijli tıp dergisi Lancet’ta corona virüsüyle ilgili yazı kaleme alan Çinli akademisyenler çok konuşulacak iddialarda bulundu. Virüsün Aralık 2019’da Wuhan’da ortaya çıktığını reddeden araştırmacılar, merkez üssünün Hindistan olduğunu iddia etti.

Hindistan’ın kuzeyi ve Pakistan’da yoğun susuzluk yaşandığını belirten araştırmacılar, Mayıs ve Haziran 2019 arasında rekor hava sıcaklıkları kaydedildiğini aktardı. Bu dönemde temiz suya erişmekte zorlanan insanların hayvanlarla aynı noktalardan su içmek zorunda kaldığı ve virüsün bu şekilde Temmuz ya da Ağustos ayında insanlara geçtiği öne sürüldü.

İKLİM VE NÜFUS DA FAKTÖR OLDU

Virüsün tespit edilmeden önce de böylelikle Wuhan’a taşındığı savunuldu.

Çinli akademisyenler, söz konusu makalede, Hindistan’ın ‘kötü hijyen koşulları’ ve ‘daha az verimli’ kamu sağlık sisteminin yanı sıra ‘tropikal iklim’ ve ‘çok genç nüfusun’ virüsün yayılmasına katkıda bulunan diğer faktörler olduğunu iddia etti.

VERİLERİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Daily Mail’e konuşan Glasgow Üniversitesi’nden Profesör Dr. David Robertson, “Yazarlar, Çin’de açıkça ortaya çıktığı ve virüsün orada yayıldığını gösteren epidemiyolojik verileri görmezden geldi. Bu makale SARS-CoV-2 anlayışımıza hiçbir şey katmıyor” dedi.

61 MİLYON VAKA, 1.4 MİLYON ÖLÜ

Resmi verilere göre Aralık 2019’da ilk kez Çin’de ortaya çıkan corona virüsü kısa sürede global çapta bir krize dönüştü. Johns Hopkins Üniversitesi'nin salgının başından beri paylaştığı verilere göre, dünya genelinde 61.6 milyon vaka ve 1 milyon 442 bin ölü sayısı kayıtlara geçti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER