Çin'deki kutup ayılı otel tepki çekti

Çin'in Heylongciang eyaletinde ‘Dünyanın İlk Kutup Ayılı Oteli’ açıldı. 2 adet kutup ayısının bulunduğu otel, hayvan hakları savunucularının tepkisinin merkezinde. Her ne kadar tepki çekse de, otelde müşteri yoğunluğu var. İki kutup ayısının izlenebildiği ve fiyatları 290 ile 443 dolar arasında değişen odaların tamamı tutuldu.

Çin'deki kutup ayılı otel tepki çekti

Çin'de dünyanın ilk kutup ayılı oteli açıldı. Heilongjiang eyaletinin başkenti ve en büyük şehri Harbin’deki Harbin Polarland tema parkının bir parçası olan Polar Bear Hotel, 21 odasından gece gündüz kutup ayılarını izleme vaadiyle açılışını yaptı. Otelin reklamında, "İster yemek yiyin, isterseniz oyun oynayın ya da uyuyun, kutup ayıları size eşlik edecek" cümlesi yer alıyor.

Reuters'ın ulaştığı fotoğraflarda, yapay buz ve küçük bir havuzda yaşamaya çalışan 2 kutup ayısı ve kapalı alanlardan onları izlemeye çalışan insanlar görülüyor.

Otelin sözcüsü Yang Liu, Reuters'e verdiği demeçte, sıcaklı ve hava kalitesi el verdikçe kutup ayılarını dışarı bıraktıklarını söyledi. Otelin gecelik fiyatları 290 ila 351 dolar arasında değişiyor. Otele olan ilgi ise oldukça büyük. Deneme süresi boyunca otelin tüm odaları rezerve edilmiş durumda.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

PETA hayvan hakları grubunun kıdemli başkan yardımcısı Jason Baker, yaptığı açıklamada, "Kutup ayıları, hayvanat bahçelerine veya akvaryumlardaki cam kutulara ve de kesinlikle otellere ait değildir, Kuzey Kutbu'na aittir. Kutup ayıları doğada 18 saate kadar binlerce kilometrelik alanda dolaşabilirler" dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER