Çevre faciası için saç kampanyası başlatıldı!

Hint Okyanusu'nun güney batısında bulunan ada ülkesi Mauritius'da Japon petrol gemisinin yaptığı kaza sonrası denize akan binlerce ton petrolün temizlenmesi için ülkede saç kestirme kampanyası başladı. MV Wakashio adlı petrol tankeri, 25 Temmuz'da Mauritius adasındaki bir mercan resifinde karaya oturdu ve binlerce ton petrol okyanusa aktı.

Çevre faciası için saç kampanyası başlatıldı!

Hint Okyanusu’ndaki 1.2 milyonluk ada ülkesi Mauritius, tarihinin en korkunç çevre felaketini yaşadı. Japon Mitsui OSK Lines’a ait MV Wakashio adlı tanker, Mauritius’taki resiflerde karaya oturdu ve tonlarca petrol denize sızmaya başladı.

İnsan saçının ve balıkçı ağlarının su üstündeki petrolü temizlemede oldukça etkili olduğunun açıklanması üzerine Mauritius'da okyanusa akan 4 bin ton petrolün temizlenmesi için saç bağışı yapılıyor.

Hint Okyanusu'nun güney batısında bulunan ada ülkesi Mauritius'da Japon tanker gemisinin yaptığı kaza sonrası denize akan binlerce ton petrolün temizlenmesi için ülkede saç kestirme kampanyası başladı.

Berberler ücretsiz ya da indirimli saç kesimi yapmaya başladı

İnsan saçının ve balıkçı ağlarının su üstündeki petrolü temizlemede oldukça etkili olduğunun açıklanması üzerine, birçok kişi gönüllü olarak saçını kestirdi ve yetkililere teslim etti. Bazı berberler ülkede başlatılan seferberlik sonrası ücretsiz saç kesimi ya da indirim yapmaya başladı.

Turism acentası Mauritius Conscious'un sahibi Romina Tello, "İnsan saçı petrolü emen ve suyu bırakan bir özelliğine sahip" diyerek, kampanyaya birçok kişinin destek olduğunu, okyanusun temizlenmesi çalışmalarına da vatandaşların gönüllü olarak yardım ettiğini belirtti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
YORUMLAR
hacıbey
hacıbey - 4 yıl Önce

dünya insanları olarak biz ne yapabiliriz

SIRADAKİ HABER