Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Ülkede Adriyatik Denizi açıklarında yerel saatle 07:08'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. İkinci depremin şiddeti 5.4 olarak güncellendi. Depremler sebebiyle ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 150'den fazla kişi yaralandı. Tiran Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şiddetli depremler sebebiyle yaşamını yitirenler arasında Türk vatandaşlarının bulunmadığı bildirildi. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, 20 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını duyurdu.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta merkez üssü başkent Tiran'ın 34 km kuzeybatısı olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerel saatle 03:54'te meydana gelen deprem yerin 10 km altında oluştu. Deprem sebebiyle çok sayıda binada hasar oluştuğu ve enkaz altında kalanlar olduğu bilgisi geliyor.

Depremler sebebiyle ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 150'den fazla kişi yaralandı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bir kişinin panik nedeniyle binadan atladığı için hayatını kaybettiği ifade edildi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralanan 150 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Arnavutluk genelinde itfaiye ekipleri ile silahlı kuvvetlerin çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı.  

6.4 büyüklüğündeki depremin ardından saatler sonra 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin şiddeti 5.4 olarak güncellendi.

Tiran Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şiddetli depremler sebebiyle yaşamını yitirenler arasında Türk vatandaşlarının bulunmadığı bildirildi. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, 20 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını duyurdu.

aslı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER