Amazon çalışanlarının yaşadığı tuvalet problemi konusunda özür diledi

Amazon çalışanlarının hakkındaki sözlerini eleştirdiği politikacıdan özür diledi. Kısacası ABD’li politikacı çalışma molaları hakkındaki soruna dikkat çekerken çalışanların idrarlarını şişeye yaptıklarını söylemişti.

Amazon çalışanlarının yaşadığı tuvalet problemi konusunda özür diledi

Wisconsin’den Demokrat parti vekili olan Mark Pocan Amazon’daki çalışma koşulları hakkında sert bir tweet attı. Pocan’ın mesajında özellikle Amazon hakkında “personel su şişelerine idrar yapmak durumunda” ifadesi dikkat çekti. Sonuçta Amazon siyasetçiye yanıt vermekten geri durmadı. Amazon, “Eğer bu doğru olsaydı kimse bizim için çalışmazdı” sözleriyle tepki gösterdi. Ne var ki bu olay firmanın politikacıdan özür dilemek durumunda kalmasıyla sona erdi. Bunun sebebi ise gayet basit. Firma çalışanlarının şişe kullanmak durumunda kaldığına dair kanıtların ortaya çıktı.

Amazon bu durumun ortaya çıkmasının ardından Pocan’dan özür diledi. “Milletvekili Pocan’a bir özür borçluyuz.” ifadesi Amazon’a ait. Firma bununla birlikte açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kendi kalemize bir goldü. Bunun hakkında üzgünüz. Milletvekili Pocan’a bir özür borçluyuz. Öncelikle, tweet doğru değildi. Ne kadar fazla sürücü çalıştırdığımızı hesaba katmadık. Bunun yerine yanlış biçimde sadece ikmal merkezlerimize odaklandık. Sıradan bir ikmal merkezimiz çok sayıda tuvalete sahiptir. Çalıştıkları yere birkaç adım mesafededir. Eğer ikmal merkezinde çalışan herhangi bir personelimiz farklı bir düşünceye sahipse müdürüne bunu açabilir ve bu sorunu çözeriz.”

Amerikalı vekil, Amazon çalışanlarının sendikalaşmasına destek veriyor

Daha önce Mark Pocan firmanın Alabama’daki devasa tesisinde çalışanlara destek vermişti. Kısacası Alabama tesisi çalışanları sendikalaşmaya çalışırken Amazon buna engel olma çabasındaydı. Vekil Amazon hakkında geçtiğimiz ay şu açıklamaları yaptı:

“Personele saatte 15 dolar ödemek, sendikayı çökerttiğinizde ve işçileri su şişelerine idrar yapmaya mecbur bıraktığınızda sizi ilerici bir işveren yapmaz.”

Bununla birlikte bunu takip eden süreçte Amazon siyasi isme sert bir yanıt verdi:

“Gerçekten şişelere idrar yapma olayına inanıyor musunuz? Eğer bu doğru olsaydı kimse bizim için çalışmak istemezdi.”

Ancak birçok çıkan haberde de birçok Amazon çalışanının bazen çaresiz kalarak çalıştıkları esnada plastik şişe kullandıklarını öğrendik. Ayrıca bu çalışanlar, çalışma şartlarının ne kadar yoğun olduğunu dile getirdiler. Amazon durumu şöyle açıklıyor:

“Biliyoruz ki birçok sürücü trafikten ya da kırsal yollardan dolayı tuvalet bulmakta zorlanıyor. Özellikle salgın döneminde kamusal tuvaletlerin kapalı olması durumu zorlaştırıyor. Bu tüm sektörün uzun süredir yaşadığı bir sorun.”

Sonuçta Pocan kendisinden dilenen özrü reddetti. “Bu durum benimle ilgili değil, çalışanlarla ilgili. Hak ettikleri saygıyı göremiyorlar. Uygun olmayan çalışma koşullarını düzeltmelisiniz. Birlik olmalarına izin vermelisiniz.” dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER