Almanya iklim grevi için sokakta

Dünya çapında gerçekleşen 6. İklim Grevi'nde Almanya'dan büyük katılım oldu. İklim aktivistleri Almanya'nın 2030 yılına kadar kömürden çıkışını gerçekleştirmesini istiyor.

Almanya iklim grevi için sokakta

Dünya çapında gerçekleşen '6. İklim Grevi'ne 450'si Almanya'dan olmak üzere 3 bin 100 kent katıldı. Fridays For Future (Gelecek İçin Cumalar) hareketinin "Bir derece bile artmasın" adıyla düzenlediği iklim eylemlerine binlerce aktivist katıldı.

İklim aktivistleri, pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez gerçekleşen büyük mitinglerde Paris Antlaşması ile düşürülmesi planlanan küresel ısınma rakamları için gereken adımların son derece yetersiz olduğuna dikkat çektiler.

Alman hükümetine kriz bilinci içinde hareket etmesi ve 2030'a kadar kömürden çıkışı gerçekleştirmesi çağrısı yapan aktivistler, 2035’e kadar Almanya'nın iklim konusunda bütün sorumluluğunu yerine getirmesini istiyor.

KORONADAN SONRA İLK BÜYÜK EYLEM

Aktivistler Mart ve Nisan aylarında sanal mitingler düzenlemişler, Mayıs ayından itibaren ise küçük gruplar halinde protestolarına devam etmişti. Fridays For Future (Gelecek İçin Cumalar) Basın Sözcüsü Quang Anh Paasch, "Bugün dünya çapında yüzbinlerce insanla iklim adaleti için korona ile uyumlu bir şekilde greve gittik. Hafta sonu arkadaşlarımız kömür altyapısını bloke edecek ve salı günü de toplu taşıma işçileriyle sosyal açıdan adil bir hareketlilik geçişi için tekrar sokakta olacağız" dedi. Hamburg Fridays For Future temsilcisi Dalila Nouame de "Bütün engelleme girişimlerine rağmen, ülke çapında binlerce katılımcıyla güvenli mitingler yapmayı başardık. #FightEveryCrisis ve #KeinGradWeiter diyoruz" ifadelerini kullandı.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER