ABD’nin İklim Elçisi Kerry: “Putin Rüzgarı ve Güneşi Kontrol Edemez”

ABD İklim Elçisi Kerry’e göre, bağımsız ve temiz bir enerji geleceğine geçişi hızlandırmanın zamanı geldi.

ABD’nin İklim Elçisi Kerry: “Putin Rüzgarı ve Güneşi Kontrol Edemez”

ABD iklim özel temsilcisi John Kerry, pasifik adası Palau’da düzenlenen bir konferansta, ülkeleri açık denizde yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya çağırırken, Ukrayna’daki savaşın, temiz ve bağımsız enerjinin önemini hatırlattığını söyledi.

Avrupa ihtiyacı olan gazın yaklaşık %40’ını Rusya’dan ithal ediyor. Bu durum, Batı’nın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Putin hükümetine ekonomik yaptırımlar uygulama çabalarını karmaşık hale getiriyor.

Kerry, “Okyanuslarımız” konferansının açılış konuşmasında, “Artık bağımsız ve temiz bir enerji geleceğine geçişi hızlandırmanın zamanı geldi. Başkan Putin, rüzgarın veya güneşin gücünü kontrol edemez” dedi.

Konferans, 18 bin gibi düşük bir nüfusa sahip Palau’nun, yükselen deniz seviyeleri ile mücadelesi devam ederken iklim değişikliğinin ön saflarında yer alan ulusların durumunu vurgulamak için düzenlendi.

Ulusların daha fazla açık deniz rüzgar enerjisi kullanması gerektiğini söyleyen Kerry, denizcilik sektörüne daha fazla yeşil enerji kullanma çağrısında da bulundu ve “Eğer sektör bir ülke olsaydı seragazı salan en büyük 8. ülke olacaktı” diye konuştu.

Pasifik adasının birçok yerlisi hayatta kalmak için balık tutmaya bağımlı. Palau Başkanı Surangel Whipps, Jr. iklim krizinin aynı zamanda bir insani kriz olduğunu ve Palau gibi ulusların balıkçılık geçim kaynaklarını korumaları ve dengelemeleri gerektiğini söyledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER