ABD, sert iklim karşısında adeta diz çöktü!

ABD'nin Teksas eyaletinde soğuk havaya bağlı yaşanan felaketler zinciri büyüyor. Isınmaya çalışan bir ailenin yaşadığı trajedi tüm ülkeyi yasa boğarken, eyalete bağlı şehirlerden birisinin belediye başkanı istifa etti. Can kayıplarının ise önüne geçilemiyor. Öte yandan Demokratlar, bu olaylar yaşanırken tatile giden Teksas'ın Cumhuriyetçi Senatörü Cruz'u istifaya davet etti.

ABD, sert iklim karşısında adeta diz çöktü!

Dünyanın en büyük ekonomilerinden ABD, sert iklim karşısında adeta diz çöktü.

Ülkeden her gün felaket haberleri gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi Teksas'ta elektriksiz ve dondurucu soğukların üçüncü gününe girmiş durumda. Güneydeki dört eyalette 30'dan fazla insan öldü. Pazar gecesi, ABD Başkanı Joe Biden Teksas'ta acil durum ilan ederek eyalet ve yerel çaptaki müdahale çabalarına yardım etmesi için federal yardım istedi. Beyanname, İç Güvenlik Bakanlığı ve Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'nın felaketten etkilenenlere yardım, ekipman ve kaynak sağlamasına izin veriyor. Associated Press'in (AP) haberlerine göre, yetkililer kış koşullarında seyahat edilmemesi için uyarılarda bulundu. Oklahoma Otoyol Devriyesi, Turner Paralı Yolunun bir kısmının zincirleme kaza nedeniyle kapatıldığını söyledi.

Son günlerde kar ve buzlanmanın etkisinde olan eyaletteki elektrik akışını yöneten Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT), dün, 600 bin ev ve iş yerindeki elektrik kesintisinin onarıldığını ancak hala 2,7 milyondan fazla eve elektrik temin edilemediğini açıklamıştı.


Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER