YAKAKENT SAHİLİ KİRLETİLİYOR

Samsun'un en güzel sahillerinden biri olan Yakakent sahili balık fabrikalarının katı atıkları nedeniyle resmen kirletiliyor.

YAKAKENT SAHİLİ KİRLETİLİYOR

Samsun'un en güzel ilçelerinden biri olan Yakakent'te balık fabrikalarının katı atıklarını denize boşaltması nedeniyle ciddi bir çevre kirliliği yaşanıyor. Eşsiz sahili ve temiz deniziyle Samsun başta olmak üzere çevre illerinin çekim merkezi olan Yakakent'te denizin kirletilmesi nedeniyle bölge halkı ve turistler denize giremiyor. Vatandaşlar fabrikaları atıklarının denize boşaltılmasına büyük tepki gösterirken, durumu belediye yetkililerine ilettikleri ve çevrecilerinde konuya hassasiyet gösterdiklerini söylediler. 

TURİZME BÜYÜK DARBE
Deniz kıyısında kurulan balık fabrikaları tüm uyarılara rağmen fabrika atıklarını denize hortumlarla boşaltırken, yaz aylarında hareketli bir ilçe olan Yakakent'te yaşanan bu durum bölge halkı ve çevre esnaflarını da rahatsız etmiş durumda. Denizin kirletilmesi nedeniyle turistlerin ilçeyi terk ettikleri, ilçede yaşayan insanların ise yaz aylarında denize rahat bir şekilde girememekten dolayı şikayetçi oldukları öğrenilirken, kirli atıklar nedeniyle hastalık bulaşmasından endişe ediliyor.

BU SAHİL KİRLETİLİR Mİ?
Arıtma tesislerini yıllardır kurmayan balık fabrikalarının her sene aynı şekilde denizi kirlettikleri ve yapılan uyarılara rağmen küçük cezalarla olayın geçiştirildiğini belirten Yakakentlier; 'Biz esnaflar olarak yaz aylarını iple çekiyoruz. Yakakent özellikle temiz denizi ve sahil şeridiyle Samsun turizminin en güzel ilçelerinden birisi. Buna rağmen gelen turistler ve yerel halk denize kirlilik nedeniyle maalesef giremiyor. Yetkililerin bu duruma acil müdahale etmesini bekliyoruz. Sahilimizi kirletmesinler.' dediler.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2019, 16:33

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER