Uyarılara rağmen Boğaz maske ve eldiven doldu!

Türkiye'deki koronavirüs salgını döneminde İstanbul Boğazı'nın temizliğinden dolayı yunusların arttığına yönelik haberler çıksa da gerçek öyle değil. 3 yıldır İstanbul Boğazı'nda dalgıçlık yapan İsa Şahintürk, denize atılan maske ve eldivenleri görüntüledi.

Uyarılara rağmen Boğaz maske ve eldiven doldu!

3 yıldır İstanbul ve çevresinde serbest dalış yaparak incelemeler yapıp o anları videoya çeken dalgıç İsa Şahintürk, koronavirüs ile mücadele günlerinde İstanbul Boğazı'na daldı.

SU KİRLİLİĞİNDE BİR DEĞİŞİM OLMADI

Koronavirüs ile mücadele kapsamında insanların sokağa çıkmadıkları dönemlerde su kirliliğinde bir değişim olmadığını aktaran Şahintürk, denize atılan maske, eldiven ve atık çöplerle gündemi deniz altından takip edebildiklerini söylüyor.

'İNSANLAR KULLANDIĞI MASKELERİ, ELDİVENLERİ YERE ATTIĞI İÇİN DENİZLER KİRLENDİ'

İnsanların korona virüs tedbirleri kapsamında kullandığı eldiven ve maskeleri denize attığını söyleyen 3 yıldır İstanbul ve çevresinde dalış yapan dalgıç İsa Şahintürk, 'İnsanlar kullandığı maskeleri, eldivenleri, pet şişeleri yerlere attığı için bu çöpler denizi de kirletti. Gündemi bir nevi denizin altında takip edebiliyoruz. Maske ve eldivenleri suyun altında görmek çok üzücü. Küresel anlamda zaten deniz kirliliğinin sebebi atık sulardır. Atık sularda hala denize akmaya devam ettiği için suyun kirlilik oranında bu süreçte bir değişim yok. Tüm dalışlarda bunu çok rahat anlayabiliyoruz. Yasaklar bitip dalış yaptığımızda suyun temizliğinde bir değişim olacağını düşünmüyorum. Sadece kıyıdan sahillerde piknik yapanların attığı çöpler biraz daha az olduğu için zeminde çöp azalır fakat su kirliliği aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum' şeklinde konuştu.


 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER