Mersin'de denizi kirleten gemilere 50 milyon lira ceza kesildi

Mersin'de son 26 ayda havadan yapılan kontrollerde denizi kirlettiği belirlenen 28 gemiye yaklaşık 50 milyon lira ceza kesildi.

Mersin'de denizi kirleten gemilere 50 milyon lira ceza kesildi

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından denizin temizlenmesi ve içerisinde barındığı canlı türlerinin korunması için yürütülen denetimler devam ediyor.

Ekiplerin, 2019'un nisan ayından bu yana yaptığı 560 denetimde, 28 gemiye yaklaşık 50 milyon lira cezai işlem uygulandı.

Drone ile yapılan kontrollerin sonuç vermesi üzerine yılın ilk 5 ayında gemilere uygulanan cezai işlem sayısı oranları azaldı ve deniz kaplumbağası ve denizatı gibi canlılar yeniden görülmeye başladı.

"Deniz süpürgemiz sürekli denizin yüzeyindeki atıkları toparlıyor"

Mersin Uluslararası Limanı'na yanaşan gemilerdeki personellerin, denetimlerin artması üzerine deniz kirliliğine neden olabilecek yaklaşımlardan kaçındığını aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, şunları kaydetti:

"Bu sene içerisinde ceza uyguladığımız gemilerde düşüş olduğunu gördük. Artık Mersin Uluslararası Limanı'na gelen her gemi, her deniz aracı biliyor ki; Mersin Büyükşehir Belediyesi, denizin kirlenmesine karşı çok ciddi önlemler alıp çalışmalar yapıyor. Bir atığı denizden temizlemek çok zor. Deniz süpürgemiz sürekli denizin yüzeyindeki atıkları toparlıyor. Deniz yüzeyindeki yağları emici özellikte petlerimiz var. Bunlarla sürekli kirlenmiş bölgeleri temizliyoruz. Bunun için gerçekten büyük çaba sarf ediyoruz."

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER