İstanbul'un 81 plajı da denize girmek için uygun'

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince İstanbul'un yüzme alanlarında yapılan deniz suyu analizleri sonucu, kentin 81 plajında da vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girebileceği belirledi. Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, "Bu yıl itibarıyla da 81 adet yüzme alanı hizmete açıldı. Bu yüzme alanlarının hiçbirinde uygunsuz bir durum şu an için gözükmüyor. Halkımız bu plajları rahatlıkla kullanabilir. Mikrobiyolojik bir kirlilik yok" dedi.

İstanbul'un 81 plajı da denize girmek için uygun'

Yüzme Suyu Yönetmeliği'ne göre çalışmalarını yürüten İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, denizin içine girerek ya da bazı durumlarda "su numunesi alma aparatı" ile deniz suyundan örnekler aldı.

Numune alımı sırasında yüzme alanının koordinatları dahil olmak üzere ısı, nem ve rüzgarın hızı gibi çeşitli meteorolojik veriler ölçüldü ve tutanaklara işlendi. Ardından, numuneler nakil kabında buz kütleleri arasında "soğuk zincir" kurallarına uygun şekilde Halk Sağlığı Laboratuvarı'na ulaştırıldı.

Laboratuvarda mikrobiyolojik incelemeden geçirilen numuneler, 3 gün boyunca takip edildi ve çıkan sonuçlar Sağlık Bakanlığı'nın "Yüzme Suyu Takip Sistemi"ne girildi.

Çalışmalar sonucu İstanbul'daki 81 plaj incelenerek, deniz suyu analizleri yapıldı. Buna göre, kentteki "A" sınıfı 10 plaj "mükemmel", "B" sınıfı 60 plaj "iyi", "C" sınıfı 11 plaj ise "kötü" olarak derecelendirilirken, bu plajların tümünde denize girilebileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 23:03

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER