Yeni Çalışma: Hidrojen 2050’ye Kadar Küresel Enerji Karışımının %5’ini Oluşturacak

Çalışmaya göre 2050 yılına kadar küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlamak için hidrojenin küresel enerji karışımında %13’lük paya ulaşması gerekiyor.

Yeni Çalışma: Hidrojen 2050’ye Kadar Küresel Enerji Karışımının %5’ini Oluşturacak

Küresel enerji danışmanlığı DNV’nin yeni çalışmasına göre yenilenebilir ve düşük karbonlu hidrojen, emisyonların azaltılmasında hayati önem taşıyor. Ancak hidrojen 2050 yılına kadar küresel nihai enerji karışımın yalnızca %5’ini oluşturacak.

Norveç merkezli risk yönetimi firması, ilk bağımsız hidrojen görünüm belgesini sunarken, 2050 yılına kadar küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlamak ve Paris Anlaşması’nı karşılamak için hidrojenin küresel enerji karışımında %13’lük paya ulaşması gerektiğini duyurdu.

Şirket, 2017’den beri yıllık bir Enerji Dönüşümü Bülteni yayımlıyor.

DNV’ye göre, %5’lik küresel pay 200 milyon tondan fazla hidrojen anlamına geliyor. Bunun %60’ı saf hidrojenden oluşuyor. Amonyak ve sentetik yakıtlar gibi bileşenlerin her biri beşte birlik bir paya sahip.

Hidrojenin de katkısıyla net sıfır hedeflerine ulaşmak için daha güçlü politika zorunlulukları, artan talep teşvikleri ve daha yüksek karbon fiyatları gerekiyor.

DNV, Avrupa’nın enerji geçişine odaklanmasının, hidrojenin enerji karışımındaki payını 2050 yılına kadar %11’e çıkaracağını tahmin ediyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER