Yason Burnu çevre düzenlemelerine tepki!

Yason Burnu Yarımadası'nda çevre düzenlemeleri kapsamında yapımına başlanan yaya yolu, doğal yapıya ve ekolojik sisteme zarar verdiği gerekçesiyle tepki topladı.

Yason Burnu çevre düzenlemelerine tepki!

Yeni yapılacak çevre düzenlemesi sonrası doğal halinin korunamayacağını dile getiren vatandaşlar, Yason Burnu'nun zarar göreceğini söyleyerek tepki gösterdiler. 

Vatandaşların merak ettiği Yason Burnu neresidir? Yason Burnu'na nasıl gidilir? Yason Burnu olayı nedir? 

Doğu Karadeniz Bölgesinin Ordu İli, Perşembe ilçesi sınırlarında bulunan Yason Burnu, küçük ama güzel bir doğal görünüme sahip bir yarımadadır. Yasan Buru her yıl binlerce turist ağırlamaktadır. Burada su sporları ve dalgıçlık yapılmaktadır. Doğal bir güzelliğe sahip olan Yason Burnu turizm merkezi içinde Panaya Kilisesi bulunmaktadır. Panaya Kilisesi Karadeniz Bölgesinde deniz kenarında yer alan tek kilise olma özelliğine sahiptir. Kilise, 1868 yılında bölgede yaşayan Rumlar ve Gürcüler tarafından inşa edilmiştir. 2004 yılında restore edilen Panaya Kilisesi günümüzde de ziyarete açıktır. Yason Burnu yarımadasının hemen 300 metre batısında yer alan oya gibi işlenmiş kıyıya ve antik çağdan kalma balık havuzlarına sahip olan Sülü Burnu da buradaki bir başka turistik mekandır.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER