Van Gölü ve çevresini kirleten 277 ahır yıkıldı

Van'da, gölün ve çevrenin kirlenmesine neden olan, insan sağlığını olumsuz etkileyen şehir merkezindeki yaklaşık 277 ahır yıkıldı.

Van Gölü ve çevresini kirleten 277 ahır yıkıldı

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm şehri olan Van'da, ahırların kentin dışına taşınması amacıyla çalışma başlattı.

Van Gölü kıyısındaki Edremit, İpekyolu ve Tuşba belediyelerinin de destek verdiği çalışma kapsamında oluşturulan ekipler, kirliliğe neden olan yaklaşık 350 ahırın sahipleriyle görüşerek, faaliyetlerini şehir dışında yapmaları için ikna etti.

Bu sayede boşaltılan 350 ahırdan 277'si yıkıldı, kalan ahırlar da depoya dönüştürüldü.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan kent sakinlerinin bu durumdan olumsuz etkilenmesini istemeyen Valilik, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığ ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün desteklediği "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında verilen 100 bin liraya kadar faizsiz krediye başvuruda bulunmalarına imkan tanıdı.

Kent merkezinin ahırlardan arındırılmasıyla hem göl ve çevre kirliliğinin önlenmesi hem de kıyı kesimlerde yaşanan sinek sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER