UNESCO listesindeki Hevsel Bahçeleri çöplüğe döndü

UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır’daki Hevsel Bahçeleri çöpten geçilmiyor. Kirlilik, canlı türlerinin yaşam alanlarını yok ederken, kötü kokuların yayılmasına neden oluyor.

UNESCO listesindeki Hevsel Bahçeleri çöplüğe döndü

UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Hevsel Bahçeleri, hafriyat ve ziyaretçilerin atıkları nedeniyle adeta çöplüğe döndü.

MA'da yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır’daki Hevsel Bahçeleri çöpten geçilmiyor. Çok sayıda hayvan türüne ev sahipliği yapan ve Dicle Nehri’nin geçtiği bahçeler, ziyaretçiler tarafından yerlere atılan maske, plastik su petleri, alkol şişeleri ve poşetlerden kaynaklı adeta çöplüğe dönmüş durumda. Bahçelerin arazisinin bir kısmı da dökülen hafriyatla kirletiliyor. Yine, bahçeler uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmiş durumda.

Söz konusu kirlilik canlı türlerinin yaşam alanlarını yok ederken, kötü kokuların yayılmasına neden oluyor. Çöplerin toplanması için herhangi bir çalışma yürütülmüyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2021, 16:15

Emre

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER