Turgutlu'da çevre için vicdan hareketi: Yaşam alanıma dokunma

Turgutlu'da yaşam savunucuları, 'Yaşam alanıma, tarım arazime dokunma!' diyerek ekolojik sorunlara karşı vicdan hareketi başlattı

Turgutlu'da çevre için vicdan hareketi: Yaşam alanıma dokunma

Turgutlu'da yaşam savunucuları, ekolojik sorunlara karşı vicdan hareketi başlattı. Turgutlu'da Saat Kulesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sert, Turgutlu Çevre Platformu olarak başlattıkları vicdan hareketinin bir sağduyu refleksi olarak ortaya çıktığını belirterek, çevresel sorunlar konusunda artan tehditlerle birlikte yaşamaktan büyük bir endişe duyduklarını dile getirdi.

Son dönemlerde uygulanmakta olan yanlış çevre politikalarının, artık kamuoyu vicdanını rahatsız edici boyutlara ulaştığını kaydeden Sert, "Doğanın sadece sermaye kuruluşlarının çıkarı için özelleştirilmesine kadar dayanmaya başlayan yanlışlar zinciri, tüm canlıların yaşam kaynağı olan doğadaki ekolojik yaşamı bir rant kapısı haline dönüştürürken, çevresel facia tehdidi ortak yaşam alanlarımızı kuşatacak boyutlarda büyümüş, en verimli tarım arazilerini, ormanlarımızı ve sulak alanları yok edecek şekilde saldırganca tahrip etmeye başlamıştır" diye konuştu. Büyükşehir belediyeciliği ile birlikte köylerin mahalle haline getirilmesi sonucu bu tehditlerin daha da büyüdüğüne dikkat çeken Sert, en verimli tarım alanları bile sanayileşme ve imara açılarak yaşam ve yerleşim alanlarının kuşatıldığını vurguladı.  Sert; "Bu nedenle bugün “yaşam alanıma ve tarım arazime dokunma” çığlığını da duyurmak istiyoruz. 10 yılı aşkın zamandır bu toprakları vahşi madenciliğe karşı savunmakta olan bizler, Çaldağı’nda uygulanmak istenen madencilik projesine geçit vermeyeceğimizi bir kez daha bu vesile ile belirtiyoruz" dedi. Madene karşı açılan davalarda hazırlanan bilirkişi raporlarında kendi alanının uzmanı olan 9 kişilik bilirkişi heyetinin oybirliği ile “bu ÇED raporu yanlış ve yetersizdir” dediğini hatırlatan Sert, böylesi bir raporu gözardı eden, bilimi kılavuz edinmesi gerekirken, bilim insanlarının raporunu yok sayan bir mahkeme kararını kabul edilemeyeceğini söyledi. Sert; "Dünyanın en bereketli topraklarını dünyada hiç bir ülkede izin verilmeyen bir vahşi madencilik projesine kurban vermeyeceğiz, ama gerekirse canımızı vereceğiz!" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER