Termikçi şirketin pazarlık girişimi direnişi büyüttü: İkizköy satılık değil

İkizköy'de köylülerin topraklarını ellerinden almak için teklif götüren şirket, “İkizköy satılık değil” tepkisi ile karşılaştı.

Termikçi şirketin pazarlık girişimi direnişi büyüttü: İkizköy satılık değil

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de şirketin yaptığı her atak direnişi biraz daha güçlendiriyor. Köylülerin topraklarını ellerinden almak için teklif götüren şirketin teklifi “İkizköy satılık değil” tepkisi ile karşılaştı. Şirkete aracılık eden köy muhtarı tepkiler sonrası teklifi açıklayamadan toplantıdan ayrıldı.

KÖYLÜLER AYLARDIR DİRENİYORLAR

Yeniköy-Kemerköy Termik santraline kömür temini için İkizköy ve Akbelen ormanının altındaki kömür yataklarını işletmek için aylardır çabalayan termikçi şirketin bird hamlesi daha boşa çıktı. Aylardır köyde ve Akbelen ormanı yakınında kurdukları çadırlarla direnen köylüler şirketin topraklarını satın almak için girişimini boşa çıkardılar. İkizöy Çevre Komitesinden Deniz Gümüşel, şirketin toprakları satın almak için yüksek miktarda para teklif edeceği haberleri üzerine kendilerinin de köylülerle görüştüğünü belirtti.

ŞİRKETİN ARACISI MUHTAR TEKLİFİ AÇIKLAYAMADI

Gümüşel şirketin muhtar aracılığı ile bugün yapmak istediği pazarlık toplantısına dair şu bilgileri verdi; “Toplantı yapıldı ama biz tabii dün çok ciddi bir çalışma yürütmüştük. Köyden çok az katılım oldu. Köy içinden olmadı. Toplantıya katılım için gelenler dedelerinden, ninelerinden burada toprakları kalmış ama çoktan Milas’a, ilçe merkezine göçmüş birkaç kuşaktır köyde yaşamayan insanlardı. Onlardan iki aile geldiler, bizim arkadaşlarımız vardı. Bizim de dışarıda, İzmir’de oturan arkadaşlarımız gelmişlerdi. Muhtar aslında bizim arkadaşlarımızı görünce tedirgin olmuş, fiyat falan söylememiş. Ama esas olarak şirket muhtara yani bu aracılığı yaptırıyor, fiyat verecekmiş vermiş. Onu muhtar köye aktaracaktı, şu kadar parayı almak istiyoruz diye. Ama işte bizim İzmir’den gelen arkadaşlarımız köyün insanlarını görünce bunlar zaten mücadeleyi destekliyor, bunların niyeti farklı deyip konuşmamış”.

DİRENİŞE DESTEK VEREN SAYISI ARTTI

İkizköy Çevre Komitesi olarak kendilerini de alana “İkizköy satılık değildir” pankartı ile girdiklerini belirten Gümüşel; “Toplantıya gelenlere toprakların neden satılmasını istemediğimizi anlatmaya çalıştık. Muhtar itiraz etti. Onunla birlikte davranan bir adam itiraz etti. Kalkın gidiyoruz dediler. Birkaç kişi ayrıldı, geri kalanlar Milas’ta yaşayanlarla şimdi alandayız, birlikteyiz. Anlattık birbirimize derdimizi, onlar bizi dinlediler, biz onları. Böylece şirketin pazarlık girişimiyle direnişe destek veren insan sayısı da artmış durumda” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER