Sona gelindi! Hepsi yıkılıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı kaçak yapılarla mücadele sürecinde en önemli adres Bodrum oldu. Aralarında lüks otel ve villa projelerinin de olduğu 499 yapının yıkımı tamamlandı. İmar barışına usulsüz başvuran 1500 yapının yapı kayıt belgesi iptal edildi. Yeni yıkımlar da yolda.

Sona gelindi! Hepsi yıkılıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçen yıl ağustos ayında başlattığı kaçak yapılarla mücadelede önemli yol kat edildi. Bakan Kurum, 20 Ağustos’ta Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyıları dolaşmış ve imara aykırı yapıların yıkılacağını açıklamıştı. Bakan Kurum’un verdiği bilgiye göre yüzlerce imar denetçisinin çalışmalarıyla Muğla genelinde 499 yapının yıkımı tamamlandı. İl genelinde imar barışına usulsüz başvuran 1500 yapının da yapı kayıt belgesinin iptal edildiği açıklandı.

18 PROJEDE YIKIM

Ülke genelinde havadan, denizden ve karadan denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Kurum, “İmara aykırı, doğal güzelliklerimizi bozan yapıların tespiti ve yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl 2 kez ziyaret ettiğimiz Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. Çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Bugüne kadar bölgede çalışan imar denetçilerimizin tespitleri doğrultusunda Bodrum kıyılarında 18 ayrı otel projesinin ve plaj işletmesinin imara ve ruhsata aykırılıklar taşıyan ünitelerinin yıkımını gerçekleştirdik, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık” diye konuştu. Sadece Bodrum değil Muğla’nın diğer ilçeleri Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Ula kıyılarında da imara aykırı, denizin, tabiatın doğal güzelliğini bozan yapıların da yıkıldığını dile getiren Bakan Kurum “İlçeleriyle birlikte Muğla’da 499 yapının yıkımı tamamlandı” dedi.

YEREL YÖNETİMLE İŞBİRİLİĞİ

Koruma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Murat Kurum, “Son olarak dünyada nadir türlerden biri sayılan Akdeniz foklarının evi Küdür Yarımadası’nın koruma statüsü artırılarak ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ ilan edilmesiyle birlikte buradaki plaj işletmeleri ve iskelelerin yıkımını gerçekleştirdik. Yerel yönetimlerimizden beklentimiz imara aykırı yapılarla ilgili gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları. Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız. Bunun için ne gerekiyorsa bir adım geriye atmadan, en ufak bir taviz vermeden hareket ederek çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER