SELÇUK HALKI JEOTERMAL İSTEMİYOR

Selçuk halkı, Havutçulu Mahallesi'nde kurulacak olan jeotermal için direnişte

SELÇUK HALKI JEOTERMAL İSTEMİYOR

Rama Enerji ve Bilgi Teknolojileri A.Ş, Aydın’ın Germencik ve İzmir Selçuk’ta sondaja dayalı jeotermal kaynak aramak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu kabul edildi.

Mahkeme kararlarına rağmen bakanlık ısrarcı

Aydın Germencik’te yapılmak istenen sondaja dayalı jeotermal kaynak arama ve işletme projesi mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen projenin yapılacağı alanı genişleten şirkete yeniden ÇED olumlu kararı verildi.

HALK TEPKİSİNİ GÖSTERMİŞTİ

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “En son bilgilendirme toplantısı yapıldığında halk istemediğini söyledi. Bundan sonraki süreçte köylüyle bir bilgilendirme toplantı yapacağız. Gerekirse belediye olarak dava açacağız. Bu işler oldu bitti şeklinde olmaz. Yerelin isteği göz ardı edilmemeli. Bu süreçlerde belediyelerin etkisiz hale getirilmesi doğru değil” dedi.

Mücadeleye devam edeceklerini belirten Havutçulu Mahallesi Muhtarı Remzi Eryılmaz, “Havamızı, suyumuzu kirleten her şeye karşıyız. Bunun için gerekli mücadeleyi göstereceğiz. Bu topraklar bizim. İlerleyen günlerde bir toplantı yapacağız ve bir yol haritası çizeceğiz. Yakınlarımızda Aydın Germecik’te jeotermallerden dolayı tarımın bittiğini görüyoruz” diye konuştu.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Davanın avukat Avukat Akın Yakan, “Bu alan zeytinlik alan. Dolayısıyla zeytin kanunu ortada. Burada JES kuyusu aramak hukuka aykırı” dedi. Germencik Çevre Derneği Başkanı Halil Çetinkaya ise, “Tekrar dava açacağız. Peşini bırakmayacağız. Nefes alacak yer kalmadı. Geleceğimiz için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER