Samsun’un atık su sorunu çözecek proje

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), 4 ilçeye atık su arıtma tesisi kuracak. Kavak, Ladik ve Salıpazarı ilçelerine hizmet verecek 3 tesisin yılsonunda devreye girmesiyle atık su sorununun büyük kısmı çözülecek. 2022 yılında bitirilmesi planlanan Çarşamba İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisiyle de Samsun, atık su problemi olmayan şehir unvanına kavuşacak.

Samsun’un atık su sorunu çözecek proje

Atık su arıtma yatırımlarıyla ilgiyi bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 4 tesisin inşasını mümkün olan kısa sürede tamamlamak istediklerini belirtti.  Demir, “Samsun il merkezinde Doğu ve Batı yakası olmak üzere 2 adet İleri biyolojik atık su arıtma tesisi ile birlikte ilçelerimizdeki mevcut tesislerimiz çalışıyor. Bunların dışında kapasite olarak farklı büyüklükte birçok tesisimizde aktif olarak çalışmaktadır.  Şu an 23 tesisimiz faal durumdadır. Kavak, Ladik ve Salıpazarı’nda ise atık su arıtma tesislerimizin yapımı devam ediyor. Bu tesislerimizi 2020 yılı içerisinde işletmeye almayı planlıyoruz.  İlçe merkezi bazında son tesisimizde Çarşamba İlçesinde kurulacak. Burası da bittiğinde şehrimizin atık su sorunu tarihe karışmış olacak” dedi.

KANALİZASYON ÇAMURLARI ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR
Arıtma sonrası merkezlerde oluşan günlük 70 tonluk arıtma çamurunun Katı Atık Depolama Sahası’nda bulunan kurutma tesisine gönderildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burada yüzde 90 kuruluk oranına getirilen çamur, kireç ve çimento fabrikalarında ek yakıt olarak kullanılmakta. Çamurlar kurutma tesisi sayesinde çevreye zarar vermeden bertaraf edilip, ülke ekonomisine katkı sağlamakta” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2020, 21:37

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER