Samsun'un kalbi Şahin Dağları'nda altın arayacaklar!

Maden İşleri Genel Müdürlüğü , 766 bölgede çeşitli maden arama sahalarını ihaleye açtı. Askıya çıkan ihalede Samsun'da merkez ve Vezirköprü 'de 'altın araması' yapılacak.

Samsun'un kalbi Şahin Dağları'nda altın arayacaklar!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 3'ü Samsun 'da olmak üzere ülke genelinde 766 adet maden arama sahasını ihaleye açtı.

İhaleye ait detaylar, 20 Temmuz'da askıya çıktı. 18 Eylül'de yapılacak gerçekleştirilecek ihalede arama yapılacak madenler listesi şöyle sıralandı: "4. Grup madenler arasında sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100'e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenler ."

ŞAHİN DAĞLARI'NDA AĞAÇLAR KATLEDİLİYOR 
Askıya çıkan listede Samsun'da biri Vezirköprü ilçesinde; 2'si de merkez ilçede olmak üzere üç ayrı yerde altın araması yapılacağı öğrenildi. Diğer yandan Kanadalı madencilik firması olan Eldorado Gold Corporation, Türkiye'deki uzantısı TÜPRAG Metal Madencilik'le yaptığı işbirliği ile Samsun'un Kavak ve Havza ilçeleri arasında kalan Şahin Dağları 'nda 'altın madeni' araması yapmak için 2019 yılında ruhsat almış, maden sondajı yapacak şirkete ait iş makinelerinin ve büyük araçların geçebilmesi için binlerce ağaç kesilerek, 'yolda genişletme çalışması' yapılmıştı. İşte askıya çıkan ihale! Kanadalı şirket, Türkiye uzantısı olan Tüprag'la birlikte Havza-Kavak sınırları arasında bulunan Şahin Dağları'nda 'altın madeni aramak' için ağaçları katlediyor.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER