Nesli tükendiği düşünülen geniş gagalı yeşil kuş Singapur’da görüldü

Fosforlu yeşil tüyleriyle tanınan kuş, bir kuş gözlemcisi tarafından açık denizdeki Pulau Ubin adasında görüldü. Geniş gagalı yeşil kuşun 70 yıl önce neslinin tükendiği açıklanmıştı.

Nesli tükendiği düşünülen geniş gagalı yeşil kuş Singapur’da görüldü

Singapur‘da 70 yıl önce neslinin tükendiği düşünülen geniş gagalı yeşil kuşa (green broadbill bird) yeniden rastlanıldı.

Ulusal Parklar Kurulu koruma grubu direktörü Lim Liang Jim, fosforlu tüyleriyle tanınan kuşun 27 Haziran’da açık denizdeki Pulau Ubin adasında görüldüğünü söyledi.

Independent’ın yerel basından aktardığı habere göre nesli çoktan tükendiği düşünülen kuş, kuş gözlemcisi Joyce Le Mesurier tarafından fark edildi.

Muhtemelen bir erkek kuş

Uzmanlar, Pulau Ubin’de görülen yeşil geniş gagalının “koyu yeşil tüyleri ve gagasının tepesindeki geniş kabarık tüy öbeği ile ayırt edilebilen muhtemelen bir erkek” olduğunu söyledi.

Erkeğin ayrıca gözlerinin arkasında belirgin bir siyah leke ve kanatlarında geniş siyah çubuklar oluyor. Dişiler de erkeklere benziyor ancak renkleri daha mat ve siyah noktaları yok.

Singapur Kuşları Projesi’ne göre ada, geniş gagalı yeşil kuşun yaşam alanıydı ancak 1941’den bu yana ülkede neredeyse hiç görülmemişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2021, 01:59

Emre

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER