'Muz yaprağı teknolojisi' hayatımıza giriyor

Muz Yaprağı Teknolojisi (Banana Leaf Technology) adlı organizasyon, kimyasal kullanmadan muz yapraklarını 1 yıl boyunca yeşil tutan yeni bir çevre dostu teknoloji geliştirdi. Muz yapraklarını, tek kullanımlık plastiğe biyolojik olarak parçalanabilen bir alternatif olarak sunuyor.

'Muz yaprağı teknolojisi' hayatımıza giriyor

Muz yaprağı Asya kültüründe yemeklerde tek kullanımlık tabaklara alternatif olarak veya sargı malzemesi olarak hali hazırda kullanılıyor. Fakat muz yaprakları yaklaşık 3 gün gibi çok kısa sürelerde biyolojik olarak bozunmaya uğradığından dondurucuda stoklamak sürdürülebilir bir yöntem değil.

Muz Yaprağı Teknolojisi, tamamen organik olan muz yaprağını ham madde olarak kullanıyor ve hiç bir kimyasal uygulamadan tamamen çevre dostu bir koruma teknolojisi ile yaprağın hücresel yapısını dönüştürerek, bütün bir yıl boyunca yeşil kalmasını sağlıyor. Bununla birlikte uygulanan bu yöntem sayesinde muz yapraklarının, raf ömrü üç yıla kadar uzatılıyor.

Teknoloji, muz yapraklarının hücre duvarlarını güçlendirerek patojenik ajanların işlenmiş biyomateryalin hücrelerini parçalamasını önlüyor.
Banana Leaf Technology, koruma yöntemlerini kullanan 30 ürün sunuyor. Bu ürünler; tabaklar, bardaklar, koniler, kutular, kağıt ve zarflardan oluşuyor. Ayrıca, kullanımlarından sonra, gübre veya hayvan yemi olarak kullanılabilir.

Muz Yaprağı Teknolojisi, günümüz çevre sorunlarına karşı üretilmeye çalışılan fikirler içerisinde günlük hayatımıza en kolay sokabileceğimiz yöntemlerden biri olarak olarak görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 06:16

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER