Minik çevre dedektifleri iş başında

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesinin uyguladığı "Çevre Dedektifi" projesi ile çevre temizliğine çocuklar da katkı sağlıyor. Proje kapsamında 30 bin çocuğa çevre eğitimi verildi.

Minik çevre dedektifleri iş başında

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, çevre bilincinin önemine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla "Çevre Dedektifi" projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamda ilçede 4. sınıfta eğitim gören 30 bin çocuğa çevre eğitimi verildi. Çocuklar arasından belirlenecek 6 bin 500 çevre dedektifi, çevresel olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarmak için düdükleri ile sahaya inecek.

Çevreye zarar verenleri düdükleriyle uyaracaklar

Minik dedektifler, verilen görev kapsamında çevreye çöp atanları, ağaçlara ve bitkilere zarar verenleri, kağıt, teneke, cam, plastik ve pil gibi geri dönüşümü olan maddeleri geri dönüşüm kutusuna atmayanları, su kaynaklarını kirletenleri, yeşil alanları korumayanları, su ve elektrik israfı yapanları, hayvanlara zarar verenleri düdükleriyle uyaracak.

"Artık düdüğüm hep yanımda olacak"

Çevre dedektiflerinden 9 yaşındaki Huzeyfe Jiyan Gümüş, aldıkları eğitimin çok faydalı olduğunu belirtti.

"Okulumuzda bir toplantı yapmayı düşünüyorum. Aklımda projelerim var. Pankart hazırlayıp sınıf sınıf dolaşarak onları çevre temizliği hakkında bilinçlendirmek istiyorum. Artık düdük ile çevreyi kirletenleri uyaracağım" diyen Gümüş, amacının temiz bir dünyaya katkı sunmak olduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 13:45

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER