Maske ve eldiven atıklarını en az 72 saat bekletip çöpe atın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koronavirüs salgını sürecinde maske ve eldiven atıklarının en az 72 saat çift poşette bekletildikten sonra çöpe atılması konusunda vatandaşları uyardı.

Maske ve eldiven atıklarını en az 72 saat bekletip çöpe atın!

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından ‘#72SaatBeklet’ etiketiyle yapılan paylaşımda, “Güzel günler yakında. Korona salgınını hayatımızdan tamamen çıkarmak için maske ve eldiven atıklarımızı en az 72 saat çift poşette beklettikten sonra çöpe atalım. Atıklar koronavirüsle mücadelemize engel olmasın” ifadeleri kullanıldı.

BUNLAR HASSAS TIBBİ ATIKTIR

Geri Dönüşümcüler Konfederasyonu Başkanı Mahmut Uğur Çetin ise şunları söyledi: “Maske, eldiven ve koruyucu elbiseler hassas tıbbi atıktır. Maskeleri kullandıktan sonra evinizde ayrı bir poşete koyun ve ağzını bağlayın. Bunları ikinci bir poşetle ayrı ayrı apartmandaki görevlilere teslim edin. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın nisan ayında yayınladığı genelgede 72 saat kuralı var. Atık üzerinde virüsün kalma olasılığını en aza indirmek için atık torbaları yani tek kullanımlık maske ve eldivenleri koyduğumuz poşetleri en az 72 saat diğer insanların ve hayvanların erişemeyeceği oda ve balkonlarda bekletmek gerekiyor. Bu tip genelgelerin kamu spotlarıyla desteklenmesi lazım. Hastane atıklarının bertarafında ise problem yok.”

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER