Kuşadası'nda iki adet ölü caretta caretta kıyıya vurdu.

Kuşadası’nda kıyıya iki adet ölü caretta carettanın vurduğu bildirildi. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, caretta caretta türü iki iribaş deniz kaplumbağasının parçalanarak öldüğünü belirledi.

Kuşadası'nda iki adet ölü caretta caretta kıyıya vurdu.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi sahilinde iki adet ölü caretta caretta bulundu.

Güzelçamlı Mahallesi Jandarma Sosyal Tesisleri ile Yıldızevler plajlarında deniz kaplumbağası görenler, durumu Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne bildirdi.

Bölgeye gelen dernek başkanı Bahattin Sürücü, caretta caretta türü iki iribaş deniz kaplumbağasının parçalanarak öldüğünü belirledi.

Sürücü, gazetecilere yaptığı açıklamada "Muhtemelen bir tekne kazası yaşandığını düşünüyoruz. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte denizde tekne, jet ski gibi araç trafiği çoğalacaktır" dedi.

Bu tür canlıların nefes almak için zaman zaman su yüzeyine çıkmak zorunda olduğunu dile getiren Sürücü, "Kazaların çoğu da böyle durumlarda meydana gelmektedir. Denizde bu tür araçları kullanan kişilerin dikkatli olmaları, bu canlıların çarpılmalarını önleyebilir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 12:10

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER