Kemerburgaz'da binlerce ağaç kesildi

Yeşile hasret İstanbul’da bir ormanlık bölgede daha katliam yapılıyor. Eyüpsultan’da Kemerburgaz mevkii Mithatpaşa Mahallesi’nde, Uzun Kemer’in arkasında binlerce ağaç kesildi.

Kemerburgaz'da binlerce ağaç kesildi

Bölge sakinlerinin şikâyetleri üzerine alanda gençleştirme çalışmaları yapıldığı belirtildi ancak yurttaşlar aynı görüşte değil. Bölgedeki ağaçların Belgrad Ormanı’nın yüzlerce yıldır parçası olduğunu belirten yurttaşlar “Alanda çok büyük miktarlarda ve çok geniş alanda gencecik ağaçlar acımasızca talan ediliyor. İstanbul’un ciğerlerinin bir kıyım yapılırcasına kesildiğini ihbar ediyoruz ve gerekli tespitlerin yapılmasını istiyoruz. Bir an evvel bu uygulama durdurulmalı” diyor.

Suni gençleştirme
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) dahil birçok kuruma kesimin son bulması için başvuran yurttaşlar yazdıkları dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“Uzun Kemer’in arkasında Kurt Kemeri’ne doğru yol açma ve ağaç kesme sureti ile fiziki ve inşai uygulamaya zemin hazırlandığı gözlenmektedir. Söz konusu alanda çok büyük miktarlarda ve çok geniş alanda gencecik ağaçlar acımasızca talan edilmekte, konu ile ilgili Sarıyer Orman İşletme yetkilileri ile görüşüldüğünde ise bu bölge florasına uymayan ağaçların kesilerek yerlerine genç ağaçların dikilerek suni gençleştirme yapılacağı bilgisi tarafımıza verilmiştir. Ancak orman alanı üzerinde yapılan çalışmanın belirli bir hat boyunca devam ettiği, sadece yol hattı değil geniş alanlar açılarak kesimlerin yapıldığı, genç yaşlı fark etmeksizin haftalardır binlerce ağacın kesimine devam edilmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 01:48

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER