Jeotermal reklamlarına tepki!

JESDER’in billboardlara reklam vererek jeotermal santrallerin zararsız olduğu konusunda vatandaşı ikna etme çabalarına Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili’den tepki geldi. Halkın yazılanlara inanmadığını vurgulayan Vergili, “Para kazançlarından olmamak için halkı kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Jeotermal reklamlarına tepki!

Jeotermal Enerji Santrali işletmecilerinin oluşturduğu Jeotermal Enerji Santrali İşletmecileri Derneği (JESDER), billboardlara reklam vererek, 'jeotermal istemiyoruz' diyen halkı ikna çabasına girişti.

Billboardlara verilen ilanlarda, "JES Santrallerinden çıkan duman değil su buharıdır", "Bütün dünyada Jeotermal Santraller doğa dostudur", ve "İncir, zeytin ve pamukta rekor kıran çiftçilerimizi kutluyoruz. Jeotermal Santrallerin doğaya zararı yoktur" yazıldı.

Çevreye duyarlı vatandaşların da tepkisini çeken billboardlara Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili’den tepki gecikmedi. Vergili, “Halk bunlara inanmıyor, yaptıkları yasadışı uygulamaları ve gaz salınımları milletin canına ot tıkadı. Ölçümleri hiçbir zaman çevre müdürlükleri açıklamıyor. Kendileri çalıp kendileri oynuyor. Gaz bir kere kesinlikle kanser yapıyor. Hidrojen sülfür yoksa sorun da yok. Madem çok zararsız, güzel villalarını kendi işletmelerinin bahçesine yapsınlar, inanalım. Verdiği zararlar ortada. Havayı, suyu, toprağı kirletiyorlar. Aydın halkı bunların karşısına dikildi. Aydın halkı artık bunların gerçek yüzlerini gördü. Para kazançlarından olmamak için halkı kandırmaya çalışıyorlar. Gazlardan etkilenmeyen insan yok. Her akşam saat 23.00’dan itibaren gazlar açılıyor. Sular derelere bırakılıyor. Vatandaş size mi inanacak, yoksa burnundan soluduğu zehre mi?”

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 06:43

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER