İzmir'de yanan orman alanı için ilk fidan 11 Kasım'da dikilecek

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen ay çıkan orman yangınının ardından yaklaşık 1500 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması başladı. Temizlenen yanan alanlara ilk fidan, 11 Kasım'da dikilecek. Şubat ayına kadar bölge tamamen ağaçlandırılacak.

İzmir'de yanan orman alanı için ilk fidan 11 Kasım'da dikilecek

Karabağlar'a bağlı kırsal Tırazlı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda 18 Ağustos'ta çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıp Menderes ve Seferihisar ilçelerinin kırsal mahallelerine kadar ulaşan orman yangını, 53 saatte kontrol altına alınıp söndürüldü.

Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgeyi tekrar ağaçlandırmak için çalışmalara başladı. Ekipler, iş makineleriyle yanan ağaçların enkazını temizlerken, sahanın kara görüntüden kurtulması için de yoğun çaba gösteriyor.

İzmirde yanan orman alanı Şubata kadar ağaçlandırılacak İlk fidan 11 Kasımda dikilecek

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sahanın temizlenmesinin ardından şebeke çalışması ile bölgeye yeni yollar yapılacak. Ardından da teraslama çalışmalarına başlanacak. Yanan bölgenin tamamen temizlenmesi ve teraslama çalışmasından sonra sahanın geneline asli tür olan kızılçam fidanı dikilecek.

İzmirde yanan orman alanı Şubata kadar ağaçlandırılacak İlk fidan 11 Kasımda dikilecek

Yol ve yangın emniyet şeritlerinin kenarları, olası yangınlar dikkate alınarak ağaçlandırılacak. Buralara yangına dayanıklı olan servi ve meyve ağaçları dikilecek. Bölgede böylece yangın önleme zonu oluşturulacak. Bölgeye ilk fidan, 11 Kasım'da dikilecek ve ağaçlandırma işlemi, şubat ayına kadar tamamlanacak.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER