İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ÇED'siz ihale edilen tesisine tepki

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesinde kurmayı planladığı, katı atıkları elektrik ve gübreye çevirecek olan tesis, başta tarım alanlarına zarar vereceği gerekçesiyle tepki çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ÇED'siz ihale edilen tesisine tepki

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesinde kurmayı planladığı, katı atıkları elektrik ve gübreye çevirecek olan tesis, başta tarım alanlarına zarar vereceği gerekçesiyle tepki çekti. Bugün yapılması planlanan ÇED toplantısı yaşanan gerginlik sonrası köylülerin tepkisi üzerine gerçekleşmedi. ÇED raporu olmamasına rağmen ihalenin yapıldığını belirten vatandaşlar, "ÇED raporu alınmadan, hükümetin oluru alınmadan ihale yapılmış arkadaşlar. Eğer çok arzu ediyorlarsa Büyükşehir Başkanımız gitsin Harmandalı da ev alıp çöplüğün karşısında otursun" diyerek tepki gösterdi.

'BÖLGE HALKININ YAŞAMINI VE GEÇİMİNİ ETKİLEMEYECEK BİR ALAN SEÇİN'

ÇED toplantısı öncesi bir araya gelen köylüler, tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar 'Çöpünüz hayatımızı bertaraf edecek', 'Keklik öten kekik kokan doğamızı kokutmayım', ve 'Doğamızı, toprağımızı çöplettirmeyiz' gibi afiş ve pankartlar açtı. Alkışlarla yuhalamalarla tepkiler gösterildi. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER