İzinsiz yakalayanlara 368 bin liraya kadar ceza

İzinsiz yakalayanlara 368 bin liraya kadar ceza

Akrep Türlerinin Doğadan Yakalanmasına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmeliğe göre izinsiz akrep yakalayanlara 73 bin 747 lira ila 368 bin 789 para cezası uygulanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan  Akrep Türlerinin Doğadan Yakalanmasına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Akrep türlerinin yaşama ortamlarının korunması ve doğadan yakalanmalarına ilişkin usul ve esaslarını düzenleyen yönetmeliğe göre akrep yakalamak için izin alınacak, izin işlemleri bakanlığın il şube müdürlükleri aracılığıyla gerçekleşecek. İzinsiz akrep yakalayanlara 73 bin 747 lira ila 368 bin 789 para cezası verilecek.

Doğadan akrep türü yakalamak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, aynı tür için yeni yakalama iznine en erken, yaptığı son yakalamadan 5 yıl sonra başvurabilecek.

Akrep yakalamak için ön izin başvurusunun geçerliliği 3, yakalama izni başvurusunun geçerliliği 2 yıl olacak. İzinler akrep türü yakalamak için üretim tesisi kurulması şartıyla verilecek.  Tesis kurulduktan sonra üretim izni de verilecek. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER