İtalyan Koyu’nda çevre katliamı

Edirne’nin Keşan İlçesine bağlı Mecidiye Köyü sınırları içerisinde yer alan İtalyan Koyu olarak bilinen Kale Koyu’nda çevre katliamı yaşanıyor. Birinci derece sit alanı içerisinde yer alan İtalyan Koyu’ndan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından izinsiz şekilde kum alındığı tespit edildi.

İtalyan Koyu’nda çevre katliamı

Edirne’nin Keşan İlçesine bağlı Mecidiye Köyü sınırları içerisinde yer alan İtalyan Koyu’ndan kimliği belirsiz kişiler tarafından kamyonlarca kum taşındığı tespit edildi. İtalya Koyu'nun bulunduğu Bölge Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre birinci derece sit alanı içerisinde yer alıyor. İzin alınmadan herhangi bir şey yapılamıyor.

Sahili Talan Ettiler

İhbar üzerine harekete geçen Keşan İlçe jandarma ekipleri, birinci derece sit alanındaki İtalyan Koyu’nun sahil şeridinden izinsiz şekilde kum alındığını belirledi. Yapılan incelemede kumun deniz içerisinden değil sahilden alındığı anlaşıldı.  Sahillerden kum alınması doğal dengenin bozulmasına ve yaban hayatın olumsuz etkilenmesine neden olabiliyor.

Caydırıcı cezalar bulunuyor

Sahillerden denetim komisyonları izni olmadan kum almak yasak. Ayrıca ilgili yasalar doğanın ve özellikle kıyıların korunması için katı hükümler getiriyor. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kum alınmasıyla ilgili olarak Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği’ne göre cezalar kesiliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2020, 08:49

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER