HATAY YANGINI ÇOK BÜYÜK ZARARA SEBEP OLDU

Hatay’da yangının verdiği zarar gün ışığıyla ortaya çıktı

HATAY YANGINI ÇOK BÜYÜK ZARARA SEBEP OLDU

Orman yangınının kontrol altına alındığı Hatay’da zarar gün ışıklarıyla ortaya çıktı. Öte yandan yangın nedeniyle İskenderun'da halk geceyi nöbet tutarak sokakta geçirdi.

Hatay’ın Belen ilçesinde cuma sabahı ormanlık alanda başlayıp, 3 ilçede yerleşim yerlerine sıçrayan ve dün akşam kontrol altına alınan yangının ardından yürek burkan görüntüler, bugün havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Kentte 9 Ekim'de Belen ilçesinde saat 10.15 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle ilçedeki yerleşim yerine sıçradı. Burada bulunan İssume, Müftüler, Fatih ve Sarımazı mahallelerini etkileyen yangın daha sonra İskenderun ve Arsuz ilçesindeki birkaç mahalleye de zarar verdi. Evleri yanan vatandaşlar ve risk bölgesinde oturan mahalle sakinleri güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. Yangında can kaybı yaşanmazken zarar gören bölgelerdeki hasar tespit çalışmaları dün akşam yangının kontrol altına alınmasıyla başladı. Dün bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının tamamen kontrol altına alındığını ve gereken tüm çalışmaların ivedilikle yürütüldüğünü kaydetti.

Ormanların yanmasıyla pek çok hayvanın da canını kaybetti gözlendi. Ekolojik dengeye büyük veren yangın hem insanlara hem de bitki ve hayvanlara büyük zarar verdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER