Erzincan Kemaliye siyanüre karşı tepkili!

Kemaliye Çevre Platformu, Erzincan Kemaliye'de başlatılan altın arama faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform tarafından yapılan açıklamada, "Biz Kemaliye'de altın madeni istemiyoruz. Maden ayrıştırmada kullanılan siyanür, sülfirik asit, silika gibi kimyasalların doğaya ve insana ne kadar zarar verdiğinin farkındayız" denildi.

Erzincan Kemaliye siyanüre karşı tepkili!

Erzincan'da Kemaliye halkı, altın madeni arama faaliyetlerine tepki göstermek için bugün toplanıyor. Kemaliye Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada, 12 Ekim’de başlatılan altın arama sondaj çalışmalarının doğaya ve insana zarar verdiği ve Kemaliyelilerin doğalarının bozulmasını istemediği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Biz, Kemaliyeliler 12 Ekim tarihinden beri büyük üzüntü içindeyiz.  Kanada, ABD ve Çalık Holding ortaklı bir şirket ilçemizde altın arama sondajı yaptı. 

Biz Kemaliye'de altın madeni istemiyoruz. Maden ayrıştırmada kullanılan siyanür, sülfirik asit, silika gibi kimyasalların doğaya ve insana ne kadar zarar verdiğinin farkındayız. Kazdağları, Uşak, Fatsa, Artvin, Bergama, Balıkesir, Erzincan -İliç  gibi çok çarpıcı, ürkütücü  örnekleri var ve bu bölgelerde doğal hayat büyük bir yıkıma uğramış. Biz Kemaliye'nin eşsiz doğasının bozulmasını, suyumuza, toprağımıza siyanür bulaşmasını istemiyoruz. 

Bunun için her türlü mücadeleyi başlatıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2019, 10:38

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER