Enerji verimliliğine tam destek veriyor

Türk Telekom, Enerji Verimliliği Haftası vesilesiyle Türkiye’nin enerji kaynaklarının verimli kullanılması, yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması amacıyla yürüttüğü yatırım ve optimizasyon çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Enerji verimliliğine tam destek veriyor

Türk TelekomTeknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, toplumda enerji verimliliğiyle ilgili farkındalık ve bilinç seviyesinin artırılmasıyla enerjide dışa bağımlılığın azalacağını söyledi. Bu amaçla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde yürütülen ‘Aklınla Verimli Yaşa’ projesinin önemini vurgulayan Kıraç, “Türk Telekom olarak bu alanda 3 ana konuya odaklanıyoruz. Bunlardan birincisi hızla artan müşteri sayımız ve bant genişliğine karşın sabit ve mobil şebekelerimizde elektrik tüketimini her yıl bir önceki yıla göre düşürmek. İkincisi, yeni nesil iletişim teknolojilerinin enerjide, tarımda, sanayide, ulaşımda, sağlıkta, bina ve şehirlerde kullanımını yaygınlaştırarak en yüksek düzeyde kaynak tasarrufu sağlamak ve sürdürülebilir topluma hizmet etmek. Üçüncüsü de karbon emisyonumuzu sistematik olarak azaltırken enerji verimliliği konusundaki yatırımlarımıza ve optimizasyon çalışmalarımıza aralıksız devam etmek” dedi.

Güneş sistemi kuruyor

Kıraç, 2015 yılında elektrik tedarik şirketleri TTES’i kurduklarını anımsattı. Kıraç, “İrili ufaklı 1.700 lokasyonumuzda güneş enerji santrallerimizin (GES) kurulumunu tamamlayarak toplam kurulu gücünü 2.3 Megawatt’a çıkardık. Bu projelerle temiz ve milli enerjiye katkı sunmayı ve Türkiye’deki diğer uygun lokasyonlarımızda da benzer GES uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu

Sıfır atık projesi

Yusuf Kıraç, küresel e-Sürdürülebilirlik Girişimi GeSI’nin raporuna göre, Türk Telekom’un dünyada elektrik tüketimini son 6 yıldır azaltan nadir operatörlerden biri olduğunu da açıkladı. Türk Telekom, şirketlerin iklim değişikliği risklerini küresel çapta raporlayan Karbon Saydamlık Projesine de (CDP) dâhil. Kıraç, Sıfır Atık Projesi’ne destek verdiklerini bugüne kadar toplam 105 ton kağıt, 30 ton plastik, 10.5 ton cam, 5 ton metali geri dönüşüme kazandırdıklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 16:10

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER