Elektrikli paylaşımlı mini araç İzmir'de faaliyete geçti

İzmir'de bir teknoloji şirketinin ürettiği elektrikli mini araç, "ZOOP" isimli aplikasyon sistemiyle tüketicilerin kullanımına sunuldu.

Elektrikli paylaşımlı mini araç İzmir'de faaliyete geçti

İzmir'de faaliyet gösteren bir teknoloji şirketinin geliştirdiği elektrikli mini araçlar, aynı firma tarafından geliştirilen paylaşım platformu ZOOP aracılığıyla Karşıyaka'da vatandaşların kullanımına sunuldu.
Dünya genelinde artan paylaşımlı araç teknolojileri Türkiye'de de son yıllarda ilgi görüyor. Ağırlıklı olarak scooter tipi araçlarla anılan paylaşım ekosistemine otomobiller de ekleniyor.
Şehir içi ulaşım teknolojilerine yönelik elektrikli mini araç geliştirmek üzere çalışma yürüten İzmir'deki teknoloji firması KODECO da test süreçlerini başarıyla geçen araçlarını paylaşım sistemiyle kullanıcıların beğenisine sundu.
Araçların kullanımı için ZOOP isimli bir aplikasyon geliştiren şirket, Karşıyaka Belediyesi iş birliğiyle Mavişehir semtindeki 5 aracıyla ulaşıma katkı sağlamaya başladı.

ENERJİSİNİN BİR KISMI GÜNEŞTEN

Tek şarjla yaklaşık 100 kilometre gidebilen aracın anahtarı, internet üzerinden indirilen ZOOP isimli mobil uygulama. Aracın kapısı bu uygulamayla açılıyor. Araç içinde bulunan dokunmatik ekran üzerinden çalışan araçta, ileri-geri vitesler de yine bu dokunmatik ekran üzerinden ayarlanıyor.

Trafik sicil kaydı yapılan ve plakası bulunan araçların kullanımı için en az 1 yıllık B sınıfı ehliyet gerekiyor.
ZOOP, henüz ticarileşmediği için ücretsiz olarak kullanılıyor.

Lityum iyon bataryalarının bulunduğu araç, evlerde de kullanılan 220 voltluk akımlarla şarj edilebiliyor ve üstündeki panelleri aracılığıyla enerjisinin önemli bir kısmını güneşten alıyor.

Akıllı rehber ve navigasyon özelliğinin de bulunduğu araçlar 2 kişinin kullanımı için uygun.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER