Çevreyi kirletmenin cezası ne kadar oldu?

Çevre kirliliği büyük bir hızla artmaya devam ederken 2021 yılı için uygulanacak olan çevre cezaları da arttırıldı. Özellikle de sıklıkla yapılan moloz dökmenin cezası yeni yılda cep yakacak.

Çevreyi kirletmenin cezası ne kadar oldu?

2021 yılında uygulanacak olan çevre cezaları yüzde 9.11 oranında arttırılırken ekipler vatandaşlardan çevreyi kirletenlere karşı duyarlı olmalarını istedi. 

Çevreyi kirleten kişiler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından para cezası uygulanıyor. Vatandaşların çevreyi kirleten kişileri ihbar etmeleri için Bakanlık 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet veren Çevre İhbar Hattı ile destek sağlıyor. Moloz döken ya da çevreyi kirleten kişiler için bakanlık Çevre İhbar Hattı numarası olan 0 532 010 11 81 numaralı hattan hizmet veriyorlar.  Bu hatta ihbarda bulunmak isteyen kişilerden bakanlık mümkünse videolu, resimli ihbarların yapılmasını isterken yine ihbarlarda konum atılmasını talep ediyor.  Gelen ihbarlar üzerine Çevre İl Müdürlükleri üzerinden sonuçlandırılıyor. Vatandaşların yapmış oldukları şikayetler hattan çevre il müdürlüklerine iletiliyor ve ekipler anında müdahale ederek çevreyi kirleten kişilere müdahale ediyor. 

MOLOZ DÖKMENİN CEZASI ARTTI! YERE ÇÖP ATMANIN CEZASI KAÇ TL OLDU?

Moloz dökmenin para cezası da 2021 yılında arttırıldı. Yere moloz dökmenin para cezası 2021 yılı için yüzde 9,11 oranında artarken kademeli olarak 15 bin liraya kadar çıkıyor. Yere çöp atmanın para cezası ise 351 liradan 382 liraya ulaştı. 

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER