ÇEVREYİ KİRLETENLERE BÜYÜK CEZA

Çevre kirletmeye ceza büyük

ÇEVREYİ KİRLETENLERE BÜYÜK CEZA

Çevreyi kirleten tesislere 2019'da 150 milyon lira ceza kesildi. Çevre Kanunu'na muhalefet nedeniyle geçen yıl en çok ceza kesilen tesislerin bulunduğu iller Ankara, İstanbul, İzmir oldu. En çok da atık kirliliği nedeniyle ceza kesildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevreyi kirleten, mevzuata aykırı hareket eden işletme ve tesislere idari para cezası veya faaliyeti durdurma yaptırımları uygulanıyor.Bu kapsamda, Türkiye genelinde 2019'da çevreye kirlettiği tespit edilen işletmelere 150 milyon lira ceza kesildi. Hava kirliliği için 287 idari işlemde 15 milyon lira ceza kesildi. Su kirliliğinde rakam 26 milyon lirayı aştı. En çok ceza atık kaynaklı çevre kirliliğinde kesildi. 595 cezai işlemde 62 milyon lira ceza tahsil edildi.

Gürültü kirliliği için 12 buçuk milyon, çevresel etki değerlendirmesi kaynaklı cezalar için de 15 milyon 768 bin lira ceza kesildi. En çok ceza kesilen tesislerin bulunduğu iller Ankara, İstanbul, İzmir, Tekirdağ ve Bilecik olarak sıralandı. Ankara'da 25 milyon lira, İstanbul'da ise 12 milyon lira idari yaptırım uygulandı. Ankara'da en çok ceza atık, İstanbul'da ise çevresel etki değerlendirmesi başlıklarında kesildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2020, 17:55

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER