Çevre Tıbbi atık tehlikesi: Zonguldak Kozlu'da, sahilde torbalarca tıbbi atık olduğu tespit edildi

Çevre CHP'li Yavuzyılmaz, konu hakkında Mesclis'te sorun önergesi verdi

Çevre Tıbbi atık tehlikesi: Zonguldak Kozlu'da, sahilde torbalarca tıbbi atık olduğu tespit edildi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde sahil boyunca yaptığı incelemede torbalarca tıbbi atık atıldığını tespit etti.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Konu hakkında bir soru önergesi vererek, sahilde yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Yavuzyılmaz'ın tespitleri şöyle:

“Halkın piknik yaptığı, balık tuttuğu, denize girdiği, çocukların uçurtma uçurduğu evcil ve sokak hayvanların dolaştığı kumsal hattı boyunca yerlerde her biri kullanılmış, yüzlerce şırınga, tıbbi atık, binlerce iğne, kan torbası, serum kordonları, ilaç ve serum şişeleri, kesici ve delici tıbbi aletler olduğunu tespit ettim. İnsan sağlığını ve doğayı tehdit eden, içinde pek çok mikrop, hastalık ve virüs barındıran bu tıbbi atıklar salgın hastalığına neden olacak kadar büyük bir tehlike arz etmektedir. Kullanılmış iğne uçlarının bile özel kutularına konulmamış halde yerlerde bulunması çok vahimdir.”

Kumsala saçılan tıbbi atıklarla ilgili bir an önce yetkili kurumların gereken önlemleri alması gerektiği çağrısı yapan CHP'li Yavuzyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

Zonguldak'taki tıbbi atıkların toplanması ve imhası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kontrol edilmekte ve denetlenmekte midir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Zonguldak'taki bu tıbbi atık tehlikesi ile ilgili 2000 yılından itibaren bir ihbar alınmış mıdır?

Alınmışsa ihbar ile ilgili bir saha veya laboratuvar çalışması yapılmış mıdır?”

Admin3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER