ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN MESAJ VAR

Çevre mühendisleri atanamıyor

ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN MESAJ VAR

Küresel anlamda çevre için endişeli olunan bu günlerde, Türkiye’de de çevrenin daha yaşanabilir kılınması ve korunabilmesi adına çeşitli projeler başlatılmaktadır. Ancak çevre konusunda profesyonel ve akademik bilgiye ihtiyaç duyulan günümüzde, çevre mühendisleri atanamamakta ve görevlerini yerine getirememektedir. Bu konuda açıklama yapan çevre mühendisleri seslerini duyurmak istiyor.

“Ülkemiz ve Çevremiz İçin Çalışmak İstiyoruz”

Bizler Bu ülkenin aydınlık geleceğinde söz almak ve ilerleme yolunda bayrağı alıp daha da ileriye taşımak için çaba göstermek isteyen, mesleğini büyük özveri ile icra etme hayalleri taşıyan çevre mühendisleriyiz.

Tüm dünyada etkili olan covid-19 ve onun getirdiği sağlık ve ekonomi alanlarındaki  zararların bizlere yansıması  işsizlik şeklinde olmuştur. Bu durumun neticesinde binlerce Çevre Mühendisliği mezunumuzun özel sektör ve kamuya olan yönelimleri sonuçsuz kalmıştır. İstihdamın azlığı bizlerin temel problemi haline gelmiştir.

“Yüksek Puan Alanlar Dahi Atanamıyor”

Pek çok Çevre Mühendisi, KPSS'ye hazırlanarak kamu kurumlarında mesleğini ifa edebilmek ve topluma fayda sağlayabilmek için emek vermektedir. Ancak son 4 yılda kamu kurumlarına yapılan merkezi atamalarda bölümümüze ayrılan kadro sayısı sadece 68'dir. Çevre mühendislerine ihtiyaç olduğu ve ‘Sıfır Atık’ gibi projeler gündemde olmasına rağmen kamuda atama sayılarının yetersiz olması sebebiyle, hem mezun meslektaşlarımız açısından istihdam sorunu doğmakta hem de kamu kurumlarının hizmetleri istenilen seviyede yürütülememektedir. Üstelik kurumlarda merkezi atama yerine açıktan alımların yapılması yüksek KPSS puanına sahip meslektaşlarımızın atanmasını daha da zorlaştırmakta ve yaşanan bu mağduriyetler bizi geleceğimiz adına endişelendirmekte, umutsuzluğa sevk etmektedir.

Bizler çevre mühendisleri olarak çevreyi ve insan yaşamını doğrudan ilgilendiren kamusal hizmetlerin gerçekleştirilmesi noktasında süreçlere daha fazla dahil edilmek ve sürdürülebilir çevre politikalarına katkı sunmak istiyoruz. ‘Çevre Ajansı’ ve ‘Sıfır Atık’ uygulamaları gibi çevre mühendisliği alanını doğrudan ilgilendiren projeler doğrultusunda çevre mühendislerinin istihdamının merkezi atamalarla artırılmasını  bekliyoruz.

Saygılarımızla.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 17:49

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER