ÇEVRE ALARM VERİYOR

Antalya Döşemealtı'nda çevre alarm veriyor

ÇEVRE ALARM VERİYOR

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi ile Isparta'nın Eğirdir ilçesinde görüntülenen kirlilik tepki çekti. Isparta'daki kirliliğin milli park sınırları içerisinde yer alan Kovada Gölü'nde olması ise olayın vahametini artırdı. Sonbaharda sunduğu renk cümbüşüyle ilgi çeken Kovada Gölü Milli Parkı'nda yaşanan kirlilikle ilgili milli park içinde yer alan Kırıntı Köyü'nün muhtarı ve Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Üreticileri Birlik Başkanı Mustafa Aydemir konuştu.

KÖYLÜYE AÇILSIN

Bölgenin 1970'de milli park ilan edilmesinin ardından köylülerin kullanımına kapatıldığını anlatan Aydemir, buna karşın bu tarihten itibaren bölgedeki kirliliğin ise arttığını söyledi. Aydemir, bölgenin kontrollü kullanıma açılarak, yasakların gevşetilmesiyle korunabileceğini savundu. Önceki yıllarda göl kenarında plaj olarak kullanılan alanlar olduğuna değinen Aydemir, o dönemde göl suyunun içildiğini ve gölde yüzülebildiğini söyledi. Aydemir, "Eğirdir'den bu tarafa yağmur suyuyla çevresel ve evsel atıkların hepsi bu göle ulaşıyor. Gölün temizlenmesini istiyoruz. Ayrıca gölde balıkçılığın canlandırılmasını ve avlanmanın serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

ORMANDA ÇÖPLÜK

Bir diğer yürek sızlatan görüntü ise Antalya'nın doğal zenginlikleri ve yeşil alanlar açısından en bakir ilçelerinden Döşemealtı'nda yaşandı. Çıplaklı'daki TOKİ yerleşkesinin hemen arkasında bulunan çam ormanı, çöp yığınlarıyla doldu. Çam ağaçları ve çalılıklardan oluşan yeşil alana dökülen çöplerden oluşan yığınlar, çevre faciasını gözler önüne seriyor. Bölge halkı kirletenlere tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 15:49

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER