Çeşme’de orman yangını! İzmir Valisi: Karaköy mevki ve Ovacık Mahallesi'ndeki yangınlar kısmen kontrol altına alındı

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'ndeki makilik alanda dün çıkan yangına müdahale sürüyor.

Çeşme’de orman yangını! İzmir Valisi: Karaköy mevki ve Ovacık Mahallesi'ndeki yangınlar kısmen kontrol altına alındı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Karaköy mevki ve Ovacık Mahallesi'ndeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını duyurdu. Orman Genel Müdürlüğü'nün sabah saatlerinde aktardığına göre, Çeşme'deki yangına 2 uçak, 6 helikopter, 57 arazöz, 11 iş makinesi, 362 personel müdahale ediyor.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, gece sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ovacık bölgesinde kontrol altına alındıktan sonra rüzgârın etkisiyle yeniden canlanan yangın nedeniyle Sertur ve Özdemir Siteleri güvenlik amacıyla boşaltıldı. Havanın kararmasıyla havadan müdahale yapılamayan yangının kontrol edilmesi için tüm ekiplerimiz bölgede görev yapıyor” dedi.

Oran, ayrıca, “Belediyemiz sosyal tesisleri ve ÇEŞTOB'a bağlı otellerde, evleri boşaltılan vatandaşlarımızı misafir ediyoruz. Yangının kısa sürede kontrol edilmesini umut ediyoruz” duyurusunu yaptı.

DHA'nın aktardığına göre, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ile bölgeye inceleme yapmak için gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Çeşme ilçesindeki Karaköy mevki ve Ovacık Mahallesi'ndeki yangınlar kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin havadan ve karadan soğutma çalışmaları sürüyor. Ekiplerimiz tam teçhizat ile herhangi bir duruma karşın görevlerini sürdürüyorlar” dedi.

Öte yandan bölgedeki bir çiftlikte kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı belirlenen yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER