Çeşme Turizm projesi sır gibi saklanıyor

Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'a tepki gösteren bir açıklama yaptı. Açıklamada, Çeşme Turizm projesinin sır gibi saklandığı ifade edildi.

Çeşme Turizm projesi sır gibi saklanıyor

Çeşme Yarımadası'nın turizm bölgesi ilan edilerek ranta açılmasına karşı mücadele için kurulan Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'a yıl sonu karnesi verdi. Koordinasyon tarafından yapılan yazılı açıklama da Oran'ın sınıfta kaldığı ifade edildi.

ÖZEL MÜLKİYETİ KORURKEN ASLAN, KAMU ARAZİLERİNE KEDİ!

Açıklamada, Oran'ın proje bilgisini 2019 yılında Turizm Bakanı'nı ziyareti sırasında öğrenmiş olmasına rağmen bu bilgiyi aylar sonra halkla paylaştığı dile getirildi. Açıklamada Oran'a, 2020 Şubat ayında Cumhurbaşkanlığının özel sektöre ait alanları kamulaştırmasına tepki gösterilirken, kamu arazilerinin yağmasına sessiz kaldığı eleştirileri yöneltildi. Açıklamada, "Çeşme'de turizm yatırımını desteklememek vatan hainliğidir" diyen Oran'a; "Beş yıl önce Çeşme'nin parsel parsel satılmasına yağmalanmasına karşı, direnme çağrısı yapan başkana ne değişti de saf değiştirdiğini sormak istiyoruz" diye seslenildi.

SIR GİBİ SAKLANAN PROJE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesinin de katıldığı "proje ortak tasarım ekibi" tarafından 10 ay içinde proje ve planların hazırlanacağının açıklandığına dikkat çekilen açıklamada, "Eylül ayında proje tasarım grubunda yer alan başkanlar, ocakta projeyi görelim diyorlar. Acaba neden? 2021 Eylül Çeşme Turizm projesine ilişkin nihai çalışmanın tamamlandığı ve son çalışmanın Bakan Nuri Ersoy tarafından CD’ler halinde, İBB Başkanı ile Çeşme Belediye Başkanına teslim edildiği, Bakanın Belediyelerden dışarıya herhangi bir bilgi sızmaması, eleştirilerin doğrudan kendisine yapılmasını istediği bildirildi. Şimdi sormak hakkımız değil mi o CD'lerde kamunun duyması istenmeyen bilgiler nelerdir? Aradan 3 aydan uzun süre geçmesine karşın, hala hiçbir açıklama yapılmaması, İzmir’in Kanal İstanbul’una ait bilgilerin sır gibi saklanması nasıl açıklanabilir?" ifadelerine yer verildi.

ORAN'A SORULAR

Oran'a, sermayeden mi kamudan mı yana olduğu sorusunun yöneltildiği açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Başkan bina olmayacaksa, beton olmayacaksa bir milyon kişi çadırlarda mı konaklayacak? Sayın Başkan, bu proje ile yarımadanın yarısından fazlasının yapılaşmaya açılacağını, Çeşme’nin nüfusunun bir kent büyüklüğüne çıkacağını, bu nüfusun getireceği yükün altında ezileceğinin farkında değil misiniz? Sayın Başkan masmavi denizi, makilikleri, doğası ve tüm canlılarının bedeli Çeşme’ye bir sanayi sitesi ve personelin konaklayacağı lojman mıdır?"

Alaçatı Sulak Alanı tabelası (sağda)

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER