Burdur Valisi’nden Salda Gölü çıkışı: “Elini kırarlar!”

Burdur Valisi Hasan Şıldak, “Salda Gölü Özel Çevre Koruma Planı ile korunuyor. İhlal edenin elini kırarlar” dedi.

Burdur Valisi’nden Salda Gölü çıkışı: “Elini kırarlar!”

Burdur Valisi Hasan Şıldak, “Salda Gölü Koruma Planı” hakkında son noktayı koydu. Şıldak, “Özel Çevre Koruma Planını ihlal edenin elini kırarlar” dedi.

Türkiye’nin ilk ziyarete açılan mağarası arasında yer alan İnsuyu mağarasının çevre düzenlenmesi açılışına katılan Burdur Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü’nün korunması hakkında açıklamalarda bulundu.

“Salda Gölü Özel Çevre Koruma Planı ile korunuyor. İhlal edenin elini kırarlar!”

Burdur’un özellikle geçen yıl turizmden çok büyük bir pay aldığını vurgulayan Vali Şıldak, Salda Gölü’nün Özel Koruma Planı ile korunduğunu hatırlattı.

Burdur Valisi Şıldak, “Salda Gölü Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 18 Özel Çevre Koruma Planı içerisinde olup, bu alan içinde hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Salda Gölü ve çevresine izinsiz bir çivi çakanın elini kırarlar. Bunu ben bir il valisi olarak söylüyorum. Burdur’un tarihi yerlerine önem veriyoruz. Özellikle son zamanlarda Salda Gölü’nün Çevre Koruma Planı’na aykırı davrananlara asla izin vermeyeceğiz, buna kimse yeltenmesin” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Salda Gölü’nde Millet Bahçesi yapma girişiminin, göl alanını yapılaşmaya açacağı eleştirileri yapılmış, buna karşı Bakan Murat Kurum, gölün Özel Çevre Koruma Alanı olduğu ve kesinlikle yapılaşmaya izin verilmeyeceğini bildirmişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 01:28

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER