Bornova Belediyesi’nden kaçak moloz dökümlerine suçüstü

Bornova Belediyesi’nin Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Sivil Moloz Ekibi kaçak moloz dökümlerinin azalmasında önemli rol oynuyor. Zabıta, Temizlik, Fen İşleri Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucu, özellikle sanayi siteleri çevrelerindeki boş arazilere plakasız araçlarla, gece geç saatlerde kaçak dökülen molozlar çok hızlı kaldırılıyor.

Bornova Belediyesi’nden  kaçak moloz dökümlerine suçüstü

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, son olarak Pınarbaşı 7407/5 Sokak’ta kaçak moloz döken kamyonun sürücüsünün suçüstü yakalandığını, ciddi boyutlarda cezai işlem uygulandığını, plakasız aracın emniyete de bildirildiğini ifade etti. Yapılan işlemlerin ardından Temizlik İşleri, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kaçak moloz dökülen alanı temizleyip, molozları kaldırdığını belirten İduğ, “Kurduğumuz Sivil Moloz Ekibimiz, önceki aylarda da kaçak dökümleri suçüstü yakaladı, gerekli cezai işlemleri uyguladı. Aldığımız önlemler ve kestiğimiz cezalar etkili oluyor. Ancak sorunun tamamen çözmek imkansız. Sınırlarımızda pek çok sanayi sitesi mevcut, açık alanlara ve boş arazilere, gece geç saatlerde, plakasız araçlarla gelip, molozları döküyorlar” dedi.

MOLOZLARI EVLERİNDEN ALIYORUZ

Vatandaşların bildirmesi durumunda evlerinin önündeki molozları dahi çok düşük bedelle alıp, bertaraf ettiklerine dikkati çeken İduğ, kaçak moloz dökümlerinin ise önüne geçmek için daha kapsamlı yasal düzenleme ve yaptırımlara ihtiyaç olduğunu, ilgili tüm kurumların koordinasyonu ile sorunun kökten çözülebileceğini ifade etti.

aslı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER