Binlerce yavru balık can suyu bekliyor!

Batman'da Zilek Köprüsü yakınlarındaki Ağıl köyünde Ilısu Baraj Gölet'inde yaşanan balık ölümlerine çevreciler tepki gösterdi. Baraj suyunun çekilmesiyle göletteki binlerce yavru balığın kıyıya vurduğunu gören çevre sakinleri, yaşanan duruma tepki gösterdiler ve yetkililerden konuyla ilgili yardım beklediklerini belirttiler.

Binlerce yavru balık can suyu bekliyor!

Ülkemiz genelinde yaşanan kuraklıktan Ilısu Barajı'da etkilendi. Su seviyesinin düşmesi nedeniyle kuruyan göletlerde havasız kalan binlerce balık ölürken, küçük su birikintilerinde sağ kalan yüzbinlerce yavru balık ise kurtarılmayı bekliyor.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, "Bunun gibi nice katliamlar olacak. Tarım ve orman ile DSİ yetkililerini her zaman için etkin tedbirler almaya davet ediyoruz. Bu büyük bir suçtur, tedbir alınmazsa sorumsuzluktur" dedi.

Balıkların ölmesine tepki gösteren Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Sıtkı Güneş ise, yüzbinlerce yavru balığın öldüğünü, bir o kadarın da ölmek üzere olduğunu belirtti. Güneş, "Canlıları korumak insan olarak hepimizin görevidir. Yetkililerden de isteğimiz, bu tür olaylar karşısında biraz daha duyarlı olmalarıdır. Bir an önce bu duruma müdahale edilip ölmek üzere olan balıkların kurtarılması gerekir" diye konuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER